Жените от ТК “Кирково” готови с хореография за първото си участие след коронавируса

След тримесечно прекъсване първата си репетиция проведоха танцов клуб Кирково при тракийски клуб Кирково към тракийски дружество „Димитър Маджаров“ – Кърджали.

Танцьорите които са само жени са около 20. Точно толкова колкото е позволено в заповедта на здравния министър за репетиция в зала.

„Преди пандемията подготвяха хореография, която не изисква да са хванати за ръце. Така, че не е проблем и това условие да се спазва“, каза Александър Караджов, председател на тракийски клуб Кирково.

Танцовият клуб е основаван със създаването на тракийски клуб в Кирково още през есента на 2012 година по идея на Яни Янев, председател на тракийското дружество в Кърджали.

Според думите на председателя на тракийския клуб Александър Караджов танцовата група е първата такава група създадена след демокрацията в община Кирково.

Танцов клуб Кирково взема участия в редица празнични събития в общината и област Кърджали. Жените от клуба са участвали в тракийския събор в парк „Простор“ в Кърджали, надиграването „Перпера“, имат участия и в Асеновград, в Добринище на международния фестивал „Шарена стомна“.

Хоротропците от Кирково очакват с нетърпение следващото участие в Кърджали на тракийския събор, който е през юни, ако не се отложи заради националната епидемиологична обстановка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *