Живее на бърчинките, печели по 40 евро от нощувка край… Бяло море

След инвестицията „Купувам стара къща, правя й ремонт”

Родопчани купуват стари къщи край плажовете на Авдира и Миродато, стягат ги и дават под наем, съобщават колегите от 24smolian.com. Успешните инвестиции са стартирали около две години след отварянето на граничния пункт при Златоград. Нощувка при родопски хазяин пък върви средно по около 40 евро и зависи от големината на помещенията. Виличките обикновено предлагат стая с бокс.
„Няколко души от Мадан и Рудозем имат къщи в близост до плажовете. Ремонтите са извършени от самите тях. Не предлагат особен лукс, но пък разполагат с приятни веранди, повечето от които са снабдени с барбекюта и са подходящи за семейства”, разказаха жители на миньорския град, често наемащи вилите на свои комшии.
Десетки са хората в региона, които са се ориентирали към подобна инвестиция, като през летния сезон вилите почти не остават празни. Приходите за собствениците пък се изчисляват на хиляди евро.
Допреди няколко години Миродато бе едно от многобройните позапуснати селища в Северна Гърция. След отварянето на ГКПП „Златоград” обаче районът е в разцвет, споделят самите гърци.
Селцето се намира на около 20 км от Комотини и 25 км от Ксанти.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap