Жителите на 8 села: Обещаха ремонт до края на октомври, вече е ноември и няма нищо – излизаме на протест!

Поетият ангажимент от държавата – до края на октомври да започне ремонтът на най-окаяния път в България, не е изпълнен. Това е отсечката между Токачка и бившата застава “Маказа”. Остава ни само едно – протести и блокиране на пътя за ГКПП „Маказа“.

Това обявиха жители на община Кирково, които на 17 септември не пуснаха децата си на училище. Тя вдигнаха блокадата на пътя след обещание за кърпежи.

До края на октомври Областно пътно управление трябваше да започне ремонта с осигурените от Министерството на регионалното развитие 100 000 лева.

Местните хора са готови да започнат гражданско неподчинение и да блокират пътя за Гърция, ако не започне ремонт на пътя. Населението на осем села от двете съседни общини Кирково и Крумовград –  Тихомир, Кукуряк, Малкоч, Токачка, Пашинци, Гривка, Бук и Кран, са потърпевши от лошото състояние на републиканската пътна артерия.

“Уж обещаха до края на октомври, вече идва края на ноември, а още няма нищо.Управляващите казват, че има бюджетен излишък, от Пътното пък отговарят, че няма пари. Не знам какво стана със средствата, които бяха прехвърлени за най-лошите пътища. Сигурно ще се използват след първия сняг. Защо се дискриминират нашите деца, защо нямат същите условия с другите населени места? През зимния сезон те се връщат късно от училище, почти по тъмно, ако (не дай си Боже) се счупи някакъв накрайник, носач или нещо друго на  училищния автобус по тия дупки и като стане някаква беля, кой ще носи отговорност?”, заяви Мустафа Хюсеин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *