Жители на Ивайловградско ощетени с прогнили дърва за огрев

Всеки ощетен с некачествена дървесина за огрев, може да подаде писмен сигнал до общината

Жители на община Ивайловград са изразили недоволство от качеството на доставените им дърва за огрев за отоплителен сезон 2019/2020 г., Кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова лично провери случаите и определи жалбите като основателни. Градоначалникът проведе работна среща с Директора на Държавно горско стопанство в Ивайловград – инж. Любомир Янев, който увери г-жа Овчарова, че следващи такива случаи няма да има занапред.

„Считам за недопустимо възрастни хора, които с толкова лишения заделят от пенсията си, за да имат топлина през зимата, да получават лоша, суха и некачествена дървесина за огрев, да се чувстват излъгани и неудовлетворени, а едновременно с това частните фирми да получават качествената дървесина. Разчитам на дадената дума, че ще бъдат взети абсолютно всички необходими мерки за навременното осигуряване на местното население, за да посрещнем спокойни предстоящия зимен сезон“, сподели кметът Диана Овчарова.

На сайта си Общинска администрация известява, че всеки жител на община Ивайловград, който основателно счита, че е ощетен откъм качество на доставката на дървесина за огрев, може да подаде писмен сигнал или на денонощната телефонна линия на общината –  0885 50 40 10.

Сигнали могат да бъдат подадени също и чрез кметовете на кметства. Общината ще поеме ангажимент некачествената дървесина да бъде върната в Държавното горско стопанство, за да не бъдат натоварени с излишни разходи гражданите на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link