Задържани са трима мигранти при специализирана операция в Крумовград

През „зелената граница”, през баирите на Крумовградско – това ли е новият маршрут на нелегалните мигранти към Западна Европа?

Трима бежанци без документи бяха задържани при специализирана операция на РУ-Крумовград с цел опазване на обществения ред на територията на общината, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В хода на операцията полицаите проверили 9 обекта и 28 лица. В района на автогарата служителите установили двама чужденци и още един в кафе-аперитив, които не представили документи за самоличност. Чужденците са задържани за срок до 24 часа, транспортирани са в Кърджали и оттам в Дом за временно настаняване в Любимец. Образувани са бързи производства по чл.279, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължават разследващи полицаи.

Тримата мъже посочили, че са граждани на Либия и Сирия,  това обаче тепърва ще трябва да се установявa предвид липсата на документи от страна на мигрантите. По всяка вероятност те са преминали „зелената граница” и са влезли на наша територия от съседна Гърция.

Припомняме, че в последната година и половина десетки нелегални мигранти, в голямата си част от които от Афганистан, бяха задържани в района на „Маказа”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *