Започна офроуд надпреварата. „Кърджали Офроуд Фест“

Прототипи ще бъдат атракцията на „Кърджали Офроуд Фест“

За шеста поредна година Кръджали ще открие сезона в офроуд надпреварата. „Кърджали Офроуд Фест“ ще се проведе от 15 до 17 март , като състезанието е първи кръг от Балканската купа за тази година.

„Общата дължина на маршрута е 600 км за двата състезателни дни. Трасетата ще са нови, в източната част на град Кърджали. Местата са много атрактивни – ще изкачват скали в една кариера, ще атакуват дълбоки коловози“, съобщи специално за БНР Тодор Христов – организатор на надпреварата.

„До сега заявки са подали над 100 състезатели от България, Гърция, Турция и Казахстан. Изключителен интерес ще предизвикат автомобилите с тръбна конструкция без серийно производство в клас „Прототипи”, които са с изключителни възможности и атрактивен външен вид. Повечето са закупени от Америка . Около 250 хиляди долара струва всяка една машина. Те ще бъдат управлявани от турски и гръцки състезатели “, допълни Христов.

Тодор Христов уточни, че и тази година в надпреварата ще участва и кметът на Кърджали – инж. Хасан Азис, който ще се опита да премери сили с източно – европейските шампиони Влади Велков и Илиян Георгиев в клас UTV/ бъгита.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *