„Зеленият център“ в Аврен е в готовност да приема бежанци от Украйна

„Зеленият център“ в Аврен да отвори врати за бягащите от войната в Украйна майки и деца предлагат общинските съветници от ГЕРБ в Крумовград.

Те са входирали писмо до кмета на общината Себихан Мехмед. В него се посочва необходимостта от съпричастност и нуждата от подкрепа за пристигащите украинци в Република България.

„Нашето предложение е продиктувано от факта, че сградата е поддържана, в селото има медицинско лице, функционира услугата „Топъл обяд“ , т.е. има условия за приготвяне на храна на кетъринг, както и училище, в което могат да продължат образованието си децата на търсещите убежище семейства. Има и изграден механизъм за тяхното включване в образователната система на страната“, каза за „Нов живот“ общинският съветник от ГЕРБ Венета Добрева.

Предложението до кмета е подписано още от Асен Тюрдиев, бивш зам,-областен управител на Кърджали, Светлана Янева, Христо Мелев и Неделчо Димитров.

 

Ще припомним, че сградата в село Аврен е двуетажна и разполага с 11 стаи, в които са разположени 32 легла. На всеки етаж има общи санитарни възли и тераси. Също така в Зеления център има кухня и столова, които са предвидени да изхранват гостите.

Във връзка с постъпило писмо в деловодството на общинската администрация в Крумовград от Националното сдружение на общините в Република България, в изпълнение на искане за съдействие от Министерството на туризма, за възможности за настаняване на украински граждани в общински бази кмета Себихан Мехмед е посочила освен Зеления център в Аврен и „Център за настаняване на хора в нужда“ в Крумовград.

Той разполага с 8 стаи за нощувки с 21 легла. И в него има общи санитарни възли, както и трапезария, оборудвано помещение за самостоятелно приготвяне на храна от самите посетители, помещения за почивки и тихи игри.

Тази информация вече е предоставена и на областния управител Даниел Делчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap