Земеделците в Гърция остават в стачна готовност

Националният съвет на земеделците в Гърция съобщи днес, че остава в режим на стачна готовност за блокиране на централни пътища. „Чакаме от правителството среща, преговори и решения на проблемите ни“, заявиха пред гръцките медии земеделците от Серес.

Втора седмица тракторите не се оттеглят от пътен възел Темби по магистралата Солун – Атина. Шофьорите са принудени да използват дълги обходни маршрути. След час затварят и друг важен пътен възел до Лариса.

Късно снощи фермерите от Серес се опитаха да приближат границата с България при „Промахон“, но бяха спрени от полицията. Днес отново заявиха, че ще спират движението по пътя Серес – Солун изненадващо без да информират полицията и пътуващите.

Очакват се двучасови блокади в следобедните часове на още няколко места по магистрата Солун – Атина. Вероятно ще спрат движението и към Кавала.

„Ще блокираме пътища докато правителството не изпълни исканията за данъчни облекчения, промени в осигуряването на земеделците и повече субсидии“, информират от стачния съвет.

От аграрното министерство предполагат, че зад фермерските протести се осъществява и политически натиск от опозицията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *