Изведоха деца от Крумовград от горящ автобус

Автобус, превозващ 31 деца и двете им учителки, се запали на магистрала „Тракия”, в посока София, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в 14,42 часа днес, на метри от разклона за Карнобат – км 316 от Автомагистрала „Тракия”.

По първоначални данни е пламнал двигателният отсек на автобуса, който се намира в задната част на превозното средство, съобщава Флагман.бг.

За щастие, всичките 31 деца са изведени безопасно извън автобуса. Те са пътували по маршрут Слънчев бряг – Крумовград. Връщали са се от екскурзия.

В момента на инцидента децата се намирали на безопасно разстояние от горящия автобус и очаквали транспорт към най-близката бензиностанция, където  да пристигне друго превозно средство, което да ги откара до Крумовград.

Транспортът, с който трябвало да стигнат до най-близката бензиностанция, е организиран от община Бургас.

Пожарни и полицейски екипи са на мястото на инцидента. В момента продължават гасителните дейности, след което ще бъде извършен оглед за установяване на причините, довели до  инцидента.

 

Децата са пътували за фолклорен конкурс, по линия на училището.

Децата са между 8 и 9 клас, но важното е, че за живи и здрави, ръководителите са живи и здрави.

Очакват децата от горящия автобус да се върнат тази вечер в Крумовград. Това съобщи за радио Кърджали кметът на общината Себихан Мехмед. Благодарни сме на всевишния и съдбата, че всичко се размина само с повреда на самия автобус, каза кметът Себихан Мехмед, която следи за благополучното им завръщане. Себихан Мехмед: „31 деца са били, на участие в Еврофолк в Слънчев бряг като фолклорен танцов състав. Групата е от СУ Васил Левски в Крумовград, на г-жа Мамирева. Децата са между 8 и 9 клас, но важното е, че за живи и здрави, ръководителите са живи и здрави. Благодарна съм и отправих благодарност на кмета на община Карнобат, че нашите деца много бързо са били превозени от пътя и били настанени в една бензиностанция на сянка, с вода, с храна“.

За инцидента Себихан Мехмед каза, че не знае много подробности. Но това, което е научила е, че е пламнал двигателят, автобусът се е задимил. Шофьорът  е реагирал бързо, извикали са 112, навреме е дошла пожарна. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap