Издирваният Ерджан Арифов от Момчилград е с най-близък профил до Горския човек

51-годишният Ерджан Арифов Мехмедов е един от издирваните, който трябва да е в затвора. Неговият профил се доближава най-много до този на Росен Ангелов. Мехмедов е осъждан за убийство в средата на 90-те, за притежание на незаконно оръжие, а през декември 2011 г. получава 5 г. затвор за сексуална експлоатация на непълнолетна, която принуждавал да проституира.

Ерджан е възможно да убие, търсят го от 2011-та, обобщава вестник „24 часа“ и посочва, че бандитът имал заложна къща в жк “Дружба”, запознал се с неполнолетното момиче и му предложил да проституира в заведение на АМ “Тракия” на изхода на София. Това е историята от 2005 г. Преди това е лежал в затвора за убийство и е освободен 7 г. предсрочно – точно както и Росен Ангелов по първата му присъда за изнасилване на момиче от средата на 90-те.

През 2011 г. Ерджан е осъден окончателно на 5 години затвор, както и 7-те години, които са му спестени заради убийството, но не могат да го открият и до днес. Родното му място е Момчилград, но е живял къде ли не из страната. Контактувал е и с тираджии от Турция, които са били клиенти на малолетната проститутка.

Интерпол издирва родопчанина Ерджан Мехмедов за сексуална експлоатация на деца. Според данните на Международната организация на криминалната полиция, роденият в Момчилград на 22 март 1966 година мъж е издирван за убийство, незаконно притежание на оръжие и сексуално насилие над деца.

Мехмедов се подвизавал в различни региони на България, имал е съучастници, съобщиха полицейски източници, запознати с досието на Ерджан. Групата искала да снима порно филми и клипове в морга и гробище. Ерджан Мехмедов и приятелите му контактували с деца в различни сайтове за запознанства и социалната мрежа Фейсбук. Един от тях се представял като жена с името Наталия, Ореховката или Сексдупето. Преди години Ивелин се сприятелил с 15-годишно момиче от София, като обяснил, че имат общи музикални интереси. Контактите преминали в скайпа, където „Наталия” карала детето да се разголва пред камера, пишела му цинизми. След това педофилът преминал към заплахи. Пращал й ужасяващи снимки на мъжки членове в момент на еякулация. След известно време „Наталия”, признала, че е мъж, и започнал да предлага на момичето да го снима в порнофилм в изоставен цех. Оттук насетне кореспонденцията станала зловеща – неизвестният заплашил момичето, че знае къде учи, ще я изнасили жестоко и ще я убие брутално. Заплахите той прехвърлил в групова дискусия в скайп, където разказвал с вулгарни подробности намеренията си спрямо момичето. Пращал снимки на кукли с избодени очи и негови фотографии с дамски чорапогащник. Тогава непълнолетното момиче блокирало профила на мъжа в скайпа и изтрило данните си от Фейсбук.

Един от приятелите на Ерджан бил арестуван, но по-късно освободен, защото бил с психическо заболяване, имал „жълта книжка” още от казармата в Момчилград. Диагнозата му е параноидна шизофрения и се лекува с хапчета. В Момчилград му викали “Лудия редник”.

От Интерпол издирвали и осъдения в София за сексуални престъпления Емил Асенов Христов, роден през 1967 година в Кърджали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *