Изселнически лидери отговарят: Пламен Орешарски може да спечели над 50 на сто от гласовете в Турция, ако ДПС призове да се гласува за него!

От 8 500 заявления за гласуване за президент, над 4 500 бяха събрани в Турция от организации, които подкрепят и работят с ДПС. Затова, ако от Движението призоват да гласуваме за Пламен Орешарски, той ще спечели повече от 50 процента от гласовете в Турция.
Това заявиха пред 24rodopi.com изселнически лидери по повод публикацията ни „Лютви Местан се отказал от президентската битка заради недостатъчните 30 000 гласа от Турция, изселниците ще подкрепят Цецка Цачева“.
Както вече писахме, в Турция ще има 35 секции, като най-много са в Бурса – 11. Очакванията са в Турция на 6 ноември да гласуват над 30 000 нашенци.
Според Изборния кодекс секциите в една държава не трябва да са повече от 35, което създава затруднения в някои държави. По 35 секции ще има още в САЩ и Великобритания. В Испания гурбетчиите ни ще могат да упражнят правото си на вот в 25 секции, в Гърция урни ще има на 13 места, в Италия секциите ще са 9.
Над 34 000 българи са подали заявления, че искат да гласуват в деня на президентските избори извън страната, съобщиха от Централната избирателна комисия. Най-много подадени заявления има в Турция – 8842.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *