Илиана Раева: Ренесансът на българската художествена гимнастика се дължи и на „Дънди Прешъс Металс“

Без подкрепата на бизнеса не можем да бъдем в световния елит, споделя председателката на Българската федерация по художествена гимнастика

Златните момичета на Илиана Раева ще посетят рудник Ада тепе край Крумовград. Това вероятно ще стане след олимпиадата в Токио, за която те усилено се готвят. Подкрепа в тяхната работа вече 10 години оказва златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс“.

Ето какво споделя Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика, пред  радио Кърджали:

„Спортът, културата, изкуството и всяка една сфера от науката без допълнителни средства много трудно биха могли да бъдат на ниво. При нас се изисква световно ниво. Разбира се, средствата от Министерството на младежта и спорта не са малко, но те в никакъв случай не са достатъчни, за да можем „да произвеждаме“ златни момичета и световни шампиони.
Много съм доволна от 2019 година. За нас най-важно беше спечелването на двете олимпийски квоти, което е много трудно в изключително еволюиралата през последните години художествена гимнастика. Много се увеличи и географията на художествената гимнастика. Конкуренцията е доста голяма и апетитът към квоти, медали и призови класирания също е много голям. Доволна съм, че се затвърдихме като една от най-силните държави. Спечелихме двете квоти, спечелихме медали на Световното първенство. Ансамбълът ни категорично бе обявен за най-силния.
Вече 10 години българската художествена гимнастика е на върха като спорт, най-успешният в страната. Точно тези 10 години са един истински ренесанс и той е свързан с „Дънди Прешъс Металс“. Хората от златодобивната компания трябва винаги да се чувстват сериозна част от успехите на българската художествена гимнастика през последните 10 години.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *