Илиана Раева: Ренесансът на българската художествена гимнастика се дължи и на „Дънди Прешъс Металс“

Без подкрепата на бизнеса не можем да бъдем в световния елит, споделя председателката на Българската федерация по художествена гимнастика

Златните момичета на Илиана Раева ще посетят рудник Ада тепе край Крумовград. Това вероятно ще стане след олимпиадата в Токио, за която те усилено се готвят. Подкрепа в тяхната работа вече 10 години оказва златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс“.

Ето какво споделя Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика, пред  радио Кърджали:

„Спортът, културата, изкуството и всяка една сфера от науката без допълнителни средства много трудно биха могли да бъдат на ниво. При нас се изисква световно ниво. Разбира се, средствата от Министерството на младежта и спорта не са малко, но те в никакъв случай не са достатъчни, за да можем „да произвеждаме“ златни момичета и световни шампиони.
Много съм доволна от 2019 година. За нас най-важно беше спечелването на двете олимпийски квоти, което е много трудно в изключително еволюиралата през последните години художествена гимнастика. Много се увеличи и географията на художествената гимнастика. Конкуренцията е доста голяма и апетитът към квоти, медали и призови класирания също е много голям. Доволна съм, че се затвърдихме като една от най-силните държави. Спечелихме двете квоти, спечелихме медали на Световното първенство. Ансамбълът ни категорично бе обявен за най-силния.
Вече 10 години българската художествена гимнастика е на върха като спорт, най-успешният в страната. Точно тези 10 години са един истински ренесанс и той е свързан с „Дънди Прешъс Металс“. Хората от златодобивната компания трябва винаги да се чувстват сериозна част от успехите на българската художествена гимнастика през последните 10 години.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link