Инж. Любомир Хайнов: Достигнахме проектния капацитет, работим за оптимизиране на производството

От 1 юли 2019 г. започна промишленият добив в рудник „Ада тепе“ на находище „Хан Крум“ край Крумовград. Златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс“ изгради от нула първия за последните 40 години в България нов рудник, както и всички съпътстващи съоръжения. Част от ръководния екип на фирмата е инж. Любомир Хайнов. Той е оперативен директор и е отговорен за подбора и подготовката на персонала.

Хайнов разказва какви са били амбициите и страховете му в началото на тази дейност. Припомня пред БНР какви са направените промени в първоначалния проект на обект „Ада тепе“, какви са новаторските съоръжения и технологии, реализирани успешно в производството. Научихме за постигането на заложените параметрите и за предстоящите усилия на екипа за оптимизиране на производството.

За инж. Любомир Хайнов предизвикателствата продължават:

Инж. Любомир Хайнов: Предприятието е с добив 780-800 хиляди тона на година и 1,6 до 2 милиона тона баластра, която отива за изграждане на интегрираното съоръжение за минни отпадъци. Едно от най-важните неща за обогатителната фабрика, които трябва да постигнем, е извличането. При планирани 85 процента, това, което демонстрират нашата технология, машини и хора, ни прави оптимисти, че ще сме над това число.

Проектните параметри ги достигнахме. В момента вече започнахме да работим за оптимизиране на производството, както в част рудник, така и в част обогатителна фабрика. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap