Инж. Светослав Глосов: Агенция „Пътна инфраструктура“ ще засили контрола върху строителството на пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград, който се изпълнява от фирма „Джи Пи Груп“

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще засили контрола върху строителството на пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград, към новия гранично-пропускателен пункт, който се изпълнява от фирма „Джи Пи Груп“, но няма как да прекрати договора с тях. Това съобщи пред журналисти председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. По думите му фирмата не работи на други обекти на пътната агенция, а само на този обект, който е с договор по програмата за трансгранично сътрудничество. Финансирането е европейско и за 9 милиона лева. Фирма „Джи Пи Груп“ е в консорциум и е водещ партньор за този обект. Глосов обясни още, че фирмата има един спечелен търг, който се обжалва в момента от друга фирма. Освен това участват като консорцуим и в друга поръчка, която още е на е приключила като процедура, като нещата са на етап преглед на технически предложения.
По думите на инж. Светослав Глосов изискванията на екипите на Агенция „Пътна инфраструктура“ са за управление на качеството на влагане на материали в пътищата и стриктно спазване на договора, дали отговаря на изискванията на спецификациите, засилване на ролята на строителния надзор. „Извършваме рутинни проверки на всички фирми, но конкретно за фирма „Джи Пи Груп“ ще засилим взискателността си към строителния надзор”, каза още инж. Глосов.
Премиерът Бойко Борисов направи инспекция и на строителството на пътя Пловдив-Асеновград и остана доволен от извършеното досега. Пътят трябваше да бъде пуснат през април следващата година, но по всичко личи, че това ще се случи по-рано. В момента се изграждат локалните платна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap