Камион на дърводобивна фирма смачка лека кола край Делвино, движел се без да има право по пряк път към Маказа

Шофьорите на тежкотоварни МПС не спазват забраната, налага се да караме до 200 метра на заден ход заради тях, жалват се водачи на леки автомобили

Тежкотоварен камион, превозващ дървен материал, смачка до неузнаваемост лек автомобил в района на Делвино, община Кирково, разказаха пред 24rodopi.com очевидци на инцидента. Няма пострадали.
„Катастрофата стана на 27 юли, след 16.00 часа, на пътя от Делвино към Чорбаджийско, след Раличево. Тази отсечка се използва от всички крумовградчани, които пътуват за Гърция, защото пътят към ГКПП „Маказа” се съкращава с близо 40 км. Важно е да се отбележи, че понеже пътят е тесен, еднолентов, има забрана за движение на МПС-та с тегло над 5 тона. Въпросният камион, дори когато е празен, тежи 7-8 тона, с дървата е около 15 тона. Има табели, от които е видна забраната.  Водачите на камиони не спазват забраната. Имало е случаи, когато водачи на леки коли карат до 200 метра на заден ход, защото на повечето места е немислимо да се разминат две МПС”, разказа близък на водача на смачканата кола.
24rodopi.com
Foto: Google

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap