Кампанията “Моят град” на “Стандарт” стигна до Крумовград

Инвестиции за милиони, насочени към най-ценния ресурс – хората. Така Крумовград изпраща 2018 г. Преобразяването на града ще бъде представено днес на изложбата “10 причини да остана в моя Крумовград”, организирана от “Стандарт” в партньорство с общината.
10 огромни фотопана представят обновяването на града и знакови за него обекти. Инициативата е стъпка № 8 от най-новата кампания на в. “Стандарт” – “Моят град”. Тя тръгна през септември от Благоевградска област, продължи през октомври в Бургас, а през ноември в Харманли и Свиленград. Целта на обиколките ни в страната е да даваме на хората поне по 10 причини да останат в родния си град. Домакин на събитието в Крумовград е кметът на града Себихан Мехмед.
Специален акцент изложбата поставя на инвестициите в града. 164 000 000 долара ще бъдат вложени в добива на злато в района на Ада тепе край Крумовград. Инвестицията на „Дънди Прешъс” вече дава надежда за развитие на целия град. Разработването на златното находище ще осигури в продължение на поне 10 години препитание на около 350 работници. Те ще бъдат ангажирани в различните етапи по разработването на рудника, а по думите на вицепрезидента на „Дънди Прешъс Металс” Илия Гърков реалният старт на процеса ще генерира финансов ръст и в останалите отрасли в региона. Защото едно работно място ще “отваря” още поне 3-4.
Вторият голям инвеститор на територията на община Крумовград е “Теклас – България” АД. Част от производството на водещото в региона предприятие е преместено в Крумовград.
„Теклас –Крумовград“ е работодател на над 170 души от общината.
Изложбата отделя особено внимание на обновените жилищни и административни сгради, на санираните блокове и подобрената инфраструктура. Изложението представя още, модернизирания градски парк, възможностите за спорт и туризъм. Множеството самодейни колективи за автентичен фолклор пък обясняват защо наричат Крумовград пазител на традициите.
На тържествена церемония ще бъдат отличени хората от Крумовград, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за града. Наградите са в седем категории: “Инвеститор”, “Предприемач”, “Устойчиво развитие на икономиката”, “Технологии”, “Спорт”, “Образование”, “Култура”.
Сред номинираните е гордостта на Крумовград – Средно училище „Васил Левски“. То е наследник на първото българско училище, открито през октомври 1914 г. От 2010 г. училището е пълноправен член на Асоциация на Кеймбридж училищата в България (Cambridge Schools Association in Bulgaria), с която членуват над 65 от най-добрите училища в страната. Учениците от СУ „Васил Левски“ се гордеят с многобройни награди от национални и международни състезания и олимпиади.

Източник: standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap