Кметове, депутати и футболна легенда уважиха ифтара на Румелийските балкански изселници в Истанбул (снимки)

Гюнер ШЮКРИ
По случай Свещения месец Рамазан делегация от ДПС участва в традиционния ифтар на Румелийските балкански изселници в Истанбул. От името на Движение за права и свободи на вечерята присъстваха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и председател на Групата за приятелство с Турция инж. Ердинч Хайрула, депутатите Салиха Емин и Мустафа Ахмед, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, общинският лидер на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, председателят на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан.
Балканските изселници и представителите на политическите партии проявиха огромен интерес към вечерята, която се проведе в Топкапъ.
Вечерята уважиха здравният министър на Турция Мехмед Мюезиноглу (вероятно авторът визира бившия министър, 61-годишният Мюезиноглу е роден в Комотини – б. р.), зам.-председателят на Републиканската Народна Партия (CHP) Фаик Йозтрак, депутатът от Националистическата народна партия Саффет Санджаклъ, лидерът на партията на националистическото действие (ПНД) Мерал Акшенер, председателят на Румелийските балкански изселници Айхан Болюкбашъ.
50-годишният Сафет Санджаклъ, който прави политическа кариера, е бивш футболист. Роденият в Югославия Санджаклъ е бивш играч на истанбулските футболни грандове “Бешикташ”, „Фенербахче” и „Галатасарай”. В периода 1992-1996 г. е изиграл 20 мача за националния тим на Турция.
От името на делегацията на ДПС зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Ази поздрави мюсюлманите и техните семейства с предстоящия свещен празник Рамазан байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.
Той наблегна на историческата роля на ДПС в политическия живот на страната. Акцентира върху единството и заедността и отбеляза, че Турция винаги е била в трудни моменти при балканските изселници.
Турските депутати от Меджлиса заявиха, че Балканските изселници са наследници на бащата на турците – Мустафа Кемал Ататюрк и са бъдещето на Турция.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap