Кметът даде старт: 1,1 млн.лв. за саниране на три сгради в Крумовград

Кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед направи символична „първа копка”, с която стартира санирането на три жилищни сгради в родопския град.
Обектите са част от проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Крумовград”.
Себихан Мехмед заяви, че проектът ще допринесе за постигане на по-високо ниво на енергийна ефективност и ще намали емисиите на парникови газове в атмосферата.
Зам.- кметът на общината Абидин Хаджимехмед представи подробности за реализацията на проекта.

Трите жилищни сгради се намират на ул. “Родопи” № 2, пл. “България” № 7 и ул. “Васил Левски” № 6. Мерките ще се изпълняват въз основа на извършено обследване за енергийна ефективност, придружено от валиден сертификат за енергийни характеристики на сградата, и обследване за установяване на техническите характеристики на сградата с изготвен технически паспорт.
В инвестиционните проекти ще се включат всички задължителни енергоспестяващи мерки, предписани в обследването за енергийна ефективност, в т.ч. мерки за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници и всички задължителни мерки, предписани в техническото обследване.


В церемонията се включи и Станка Паскалева, председател на сдружението на собствениците на жилищната сграда на ул.”Родопи” № 2. Тя благодари от името на живеещите в трите кооперации и пожела успешна работа на строителите.
Общата стойност на проекта възлиза на 1 185 319, 81 лева. 85 на сто от средствата са осигурени от Европейския съюз, а останалит-от бюджета на Република България.
Проектът се очаква да приключи не по-късно от седми юни 2018 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap