Кметът на Ардино: Всички пристигащи за Рамазан Байрам трябва да спазват карантина!

„В момента трябва да бъдем внимателни и изключително отговорни и разумни. Ако се пазим сами, пазим и останалите. Не трябва да се отпускаме, а да пазим стриктно сегашните правила! Надявам се в най-скоро време епидемията от коронавируса да отмине”.

Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб за борба с Covid-19.

На заседанието бяха обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на общината и координацията между институциите за прилагането им. Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че на територията на общината няма нови заразени от коронавируса, което е изключително радващо. „След две седмици предстои големият религиозен празник Рамазан Байрам и вероятно ще дойдат много наши съграждани от чужбина.

Молбата ми към тях е да спазват 14-дневна задължителна карантина, съгласно заповедите и указанията на Министерството на здравеопазването. От наша страна е направена организация с кметовете на населените места. Трябва да продължим да пазим и се грижим за здравето на хората“, заяви инж. Шабан.

Той изказа своето възхищение, почит и поклон пред лекарите и медицинския персонал в местната многопрофилна болница за активно лечение за предприетите адекватни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Управителят на болницата д-р Гюнер Осман заяви, че към момента обстановката в лечебното заведение е спокойна. Няма нови настанени с коронавирусна инфекция. Направени са бързи и PCR проби на част от медицинския персонал и всички резултати са отрицателни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *