Кметът на село Кран си купи винетка с 3 килограма монети

В знак на протест за лошия път свързващ селото с Крумовград и Кирково кметът на кирковското село Кран Мустафа Юсеин събра 2,910 кг монети, с цел да си купи с тях годишна винетка за автомобила си. 

” Повече от месец събирах монетите и всички са с номинал 10 стотинки. Ще взема тези дни, тъй като остарялата, която купих с жълти стотинки, към този момент изтича. Правя го като алегоричен митинг.

Държа да платя пътния данък с монети от 10 стотинки, тъй като към този момент 10 години се борим да страната да ремонтира изцяло разрушения републикански път, който ни свързва със света “, съобщи Мустафа Юсеин. Той и жителите на 8 кметства употребяват 17-километрова права, която е в окаяно положение. Според локалните пътя е значим, тъй като свързва 3 общини – Кирково, Крумовград и Момчилград.

” От няколко години вършат частични поправки – тук-там преасфалтираха, на други – дупките са изкърпени. Тъкмо се зарадваш, че шофираш по добър път и попаднеш на дупки. Над 10 километра от пътя са като след бомбандировка. Ежедневно трошим колите си “, твърди селския кмет.

Събраната сума от 97 лв. тежи почни 3 кг.

От 10 години жителите на 8 кметства с по няколко махали упорстват страната да ремонтира пътя, който ги свързва със света.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *