Крумовград изпревари София! 500 лева наем за малък апартамент в малкия град с голямата инвестиция!

krumovgrad-kv-zapad3Пазарът на наеми в Крумовград процъфтява и стигна кота, която може да се нарече „Еверест“. Цените на жилища в Крумовград гонят стойностите в София и Пловдив.

Срещу 500 лева на месец вече се наема малък апартамент или етаж от къща в Крумовград.

Новата тенденция разкриха брокери.

„Голямата инвестиция на „Дънди Прешъс Металс” – Крумовград дава отражение. Цената на жилище в централната част на Кърджали за семейство с едно или две деца – между 65 и 80 кв. метра, върви между 300 и 350 лева, в квартал „Възрожденци“ се движи между 150 и 300 лева. В Крумовград е 500 лева средната, като има сделки и на по-високи цени“, коментира  Мехмед Мехмед от една от големите агенции за недвижими имоти в Кърджали.

„При всички положения доходността от наем в България в момента е най-висока в Крумовград. Пресметнете колко струва едно жилище в София, колко – в Крумовград, а после сравнете и сегашните наемни цени“, заяви брокерът Иван Митев.

В Крумовград има и куриозен случай – собственик на апартамент е отдал жилището си под наем на специалист на „Дънди“, а самият той заминал да живее на село.

Компанията, която ще добива злато на Ада тепе, досега е наела 50 жилища за служителите си. Очаква се още крумоградчани да се възползват от тенденцията „много пари влизат в града, имотите ни вдигат цените си“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *