Крумовград отваря Великденски благотворителен базар

Включва се в националната кампания „Дари празник на баба и дядо”, която е под патронажа на Мая Манолова

Община Крумовград ще се включи във второто издание на националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”, която се провежда под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

С помощта на Общинската организация на БЧК, Народно читалище „Христо Ботев 1914”, СУ „Васил Левски”, ЦПЛР-ОДК, Пенсионерското дружество, Комплекса за социални услуги за деца и семейства в риск, Дома за стари хора и детските градини общината организира на 30 и 31 март от 11 часа на площада в Крумовград Великденски благотворителен базар.

Всички, които имат желание и възможност, могат да се включат в базара с парични средства и ръчно изработени изделия, като аксесоари, сладкиши, погачи, козунаци, ястия за празничната трапеза, цветя за предстоящите празници Цветница и Великден.

Събраните парични средства от разпродажбата ще бъдат преведени по сметката на кампанията „Великден за всеки”. Ваучерите за храна, всеки от които на стойност 20 лв., ще бъдат раздадени на пенсионери от община Крумовград, които попадат в поименни списъци, предоставени от НОИ.

Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати възрастни хора, които няма да получат надбавка към пенсията, отпусната от правителството за Великден. НЖ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *