Крумовград с нова придобивка в здравеопазването

Нова придобивка в здравеопазването за жителите на община Крумовград

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, председателят на Общинския съвет Метин Байрамали и управителят на „Медицински център проф. д-р Никола Милчев – Крумовград“ ЕООД прерязаха лентата на най-новата придобивка за общинското здравеопазване – „Медицински център проф. д-р Никола Милчев – Крумовград“ ЕООД.


Медицинския център се намира в сградата на бившата Районна болница, където е извършено преустройство на югозападното и част от югоизточното крило на втория етаж от сектор „Г” на сградата по проект за трансгранично сътрудничество.


В дейностите по реконструкцията и оборудването на МЦ финансова подкрепа е оказана и от страна на „Дънди прешъс металс – Крумовград“ ЕАД.
По предложение на общинското ръководство, Медицинският център носи името на рано отишлият си от този свят, наш съгражданин проф. д-р Никола Милчев, чието име е неразривно свързано с историята на местната болница. В Крумовградския край няма по-известно име в медицинските среди от това, на акушеро-гинекологът, изродил стотици бебета, помогнал на много жени и майки. Ерудирания ръководител на АГ- катедрата към Медицински университет – Пловдив.


На събитието присъстваха сестрата на патрона на Медицинския център – д-р Нела Петрова, общински съветници и кметове на кметства, медицински специалисти от Крумовград и областта, много граждани.


Към Медицинския център са назначени лекар-интернист, педиатър, ортопед и невролог.
Всички лекари ще работят с направление по Здравна каса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *