Левски Крумовград е новият хит във футбола ни

Левски Крумовград е най-новият футболен проект в България. Тимът в момента е в Югоизточната Трета лига, но с амбиции още този сезон да се изкачи във Втора лига.

Амбициозният проект има и амбициозен треньор – Стефан Генов, който е един от най-опитните у нас. Дълги години бе част от Локомотив Пловдив, като помощник работи в ЦСКА в екипа на Христо Стоичков и като асистент на Стамен Белчев. Като старши треньор е водил Монтана, Пирин, Черно море, Локо София, работил е и в Сирия.


“Не успяхме да победим Атлетик (Куклен) в последния си мач от Трета лига и това като че ли явно се прие като сензация. Нашите фенове свикнаха с победите, но сезонът е дълъг – ще има и равенства, както и загуби. Няма отбор, който да не губи. Видяхме вчера голям отбор като Манчестър Юнайтед какви поражения допускат.

В Куклен се играе доста трудно, като нямам предвид действията на домакините, които са много грамотен отбор. Теренът беше доста неравен, вратите бяха с 20 сантиметра по-ниски – тези неща оказват влияние, но не искам да звучат като оправдание. В сряда имаме отложен мач – гостуване в Асеновград, което трябва да спечелим”, обяви Стефан Генов пред сайта

“За първи път работя в Трета лига. Но искам да ви кажа, че условията, които имаме, са прекрасни, благодарение на ръководството. Заедно сме в екип с колегата Михаил Ролев. Когато отидохме за първи път в Крумовград, се хванахме за главата. Стадиончето е хубаво, но нямаше нищо. Ние започнахме отвсякъде от нулата.

Нямаше отбор, нито футболист не беше останал. Нямаше никакви тренировъчни пособия – говорим за елементарни такива, като топки, шапки… По-късно се шегувахме, че трябваше да снимаме какво сме имали в началото и какво сме направили сега. Имахме 4-5 футболни топки и нито един футболист! Ръководството много помогна в тези дни, направи и невъзможното, за да поставим основите на отбора.

Всеки прави сравнение за парите, които са ни осигурени, но ние си знаем мястото във футбола, поне към този момент. Да, условията са ни много добри във всяко едно естество, изхранваме момчетата на обяд и вечеря, възстановяваме ги добре и с това превъзхождаме доста отбори. Но да се говори за сравнение с Лудогорец и Арда на този етап е несериозно.

Крумовград е в периферията и това няма как да не се отразява при селекцията. Защото, за да дойдат играчи при нас, трябва да им предложиш наистина добри условия. Може да звучи нескромно, но с моето име и това на колегата Мишо Ролев сме един вид като гарант, че тук, в Крумовград, нещата се случват и работим здраво. И така след 80 дни от старта направихме отбор, който победи два професионални тима – Литекс и Царско село за Купата на България. Класирахме се за 1/8-финалите и очакваме Монтана.

Това е много добър отбор и за нас и нашето ниво е достатъчно сериозен съперник, защото ние знаем къде се намираме в развитието си. Хубаво беше да дойде един от грандовете, защото щеше да стане голям празник в града. Хората наистина много се запалиха. Те до момента такова нещо не бяха виждали. Искат на всяка цена във всеки мач победа. Вече се чуват приказки, че едва ли не идва ЦСКА и ще ги победим и тях…

Пораснаха им мераците с добрите резултати от началото на сезона. Наистина много бързо поставихме висока летва, която сега трябва да скачаме. Нашата цел е да влезем във Втора лига, като казвам нашата – на треньорите и футболистите, но ще караме стъпка по стъпка. Честно казано, ръководителите не са ни опрели ножа до кокала и да са казали – на всяка цена трябва да се влезе във Втора лига. Те искат да се направи отбор, който да радва хората. Но при тези условия, които са ни предложили, ни задължава да дадем всичко от себе си и да влезем в професионалния футбол”, обяви Стефан Генов-Чечо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *