Любов за птиците от деца и ученици в община Крумовград

За поредна година децата на Крумовград вложиха творчество и огромно желание за полагане на грижа при изработване на хранилки и къщички за птици.

Инициативата организирана от МКБППМН при Общинска администрация – Крумовград с цел популяризиране на кампанията „Зрънце любов“ на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) беше насочена към деца и ученици от училища на територията на общината.

В рамките на инициативата общината осигури дървени къщички за сглобяване и акрилни бои за оцветяването им за всички училища и детските градини в града.


В периода м. януари – м. февруари, наред с къщичките за сглобяване с много труд и вълнение децата изработиха и хранилки за пернатите обитатели. С много въображение и ентусиазъм децата творяха с палитра от цветове, сглобиха и оцветиха къщичките с най-различни мотиви. Водени от желанието да направят нещо добро за природата, децата на Крумовград показаха най – доброто на което са способни – да даряват грижа.
С помощта на учители къщичките бяха поставени в двора на училището и детската градина и вече очакват своите обитатели.


Община Крумовград изразява благодарност за проведените занимания по интереси на учителите и техните ученици от ДГ „М. Палаузов“ гр. Крумовград , ДГ „Ю. Гагарин“ гр. Крумовград и училищата СУ „В. Левски“ Крумовград, Обединено училище „П. Яворов“ с. Токачка, ОУ „М. Христов“ с. Аврен, ОУ „Н.Вапцаров“ с. Подрумче, ОУ „В. Левски“ с. Луличка, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Странджево, ОУ „И. Вазов“ с. Поточница, ОУ „Н. Вапцаров“ с. Горна Кула, НУ „В. Левски“ мах. Козино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap