Мащабна полицейска операция в Кърджалийско! 50 служители на пътя, 6 радара към “Маказа”!

50 полицаи започнаха масови проверки на пътя, към „Маказа“ има 6 точки за контрол на скоростта

Около 50 служители на Пътна и Охранителна полиция в ОДМВР-Кърджали започнаха масови проверки за спазване на ЗДвП в Кърджали и републиканската пътна мрежа в областта, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.


От 16 часа до 22 часа в четвъртък се осъществява засилен контрол за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, установяване на неправоспособни водачи, използване на обезопасителни колани, неправилно изпреварване, спазване на вертикалната и хоризонтална маркировка, проверка за неплатени глоби и невръчени фишове.

Във втората част на операцията са предвидени приоритетно проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. По главния път към ГКПП „Маказа“ са разположени шест техническа средства за контрол на скоростните режими.

Този вид операции ще се провеждат регулярно на територията на ОДМВР-Кърджали, като полицейските сили ще се използват на ратоционен принцип, заяви директорът старши комисар Атанас Илков. Така ще се гарантира максимална обективност при проверките. В настоящата операция са включени сили от всички Районни управления на МВР.

Час и половина след началото на операцията бяха проверени 285 моторни превозни средства и 330 лица. 85 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 10 акта и 75 фиша. Техническите средства за заснели 60 клипа за превишена скорост, като най-голям брой са на главния път в района на село Патица. Като най-чести нарушения още в първия час на операцията се откроиха непоставени обезопасителни колани и неизползване на светлини, обобщи етапните резултати старши комисар Илков.

Няколко са случите на моторни превозни средства без валидна застраховка „Гражданска отговорност“. От началото на годината до 1 март 2020 г. 16 са тежките пътнотранспортни произшествия в областта /18 през 2019 г./, без загинали, със 17 ранени, което е с 2-ма по-малко за същия период на миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *