Медиите в Комотини: 50 бензиностанции в Северна Гърция са затворени след отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея“

Първата гръцка бензиностанции е на 19 км от пункта и се радва на добър оборот от „българи, които не си броят стотинките“


50 бензиностанции в префектура Родопи в Северна Гърция са затворени през последните 3 години заради ГКПП “Маказа-Нимфея”, съобщава излизащият в Комотини вестник “О хронос”.
Повечето от закритите обекти се намират в населени места. Работещите в района бензиностанции вече са под 100, а собствениците им отчитат 70 процента спад в приходите.
Гръцките журналисти посочват като основна причина за фалитите и намалените постъпления, най-новият пункт на границата с България, който се намира само на 21 километра от Комотини.
Собствениците на бензиностанции приемат, че е нормално потребителите да се възползват от по-ниските цени в България. Те настояват държавата да намеси и да стимулира местната икономика с данъчни облекчения.
Първата бензиностанция след „Маказа“ се намира на 19 километра и тя все още работи. „Много българи зареждат при нас, като подчертават, че горивата в Гърция са по-качествени от тези, които се предлагат в България. Обикновено тук зареждат водачи, които не си броят стотинките, а и често цените и при вас, и при нас, са почти еднакви“, заявиха пред 24rodopi.com служители на бензиностанцията.
Много гърци, предимно от селата в района на Комотини, зареждат автомобилите си с горива в бензиностанции в Кърджалийско. За тях най-важна е цената на дизела или бензина.
24rodopi.com
На снимката: Гърци зареждат автомобила си в Кирково

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap