Младите в Тихомир се стягат за гурбет, бързат да се ваксинират, работодателите са нетърпеливи

Всеки, който през миналата година е бил на работа в чужбина си подготвя документите и багажа за тръгване за там където е бил. Бързат да се ваксинират срещу КОВИД – 19.

Към двадесет души вече си поставиха първа доза. По-голям е интереса към ваксината Пфайзер/Бионтех, защото хората бързат, периодът за поставянето между първата и втората доза е по-къс, по бързо се изгражда имунитет, казва кметът на кирковското село Тихомир Росица Мизюрска.

Повечето ще тръгнат през април

Работодатели от Франция, Англия и Швеция търсят хората от Тихомир, които през миналата година са работили при тях. Получават писма и покани по електронната поща. През февруари за Швеция са заминали пет-шест човека. Предпочитат да пътуват до там със собствени коли, за да могат да си вземат от тук повече багаж и продукти. Очаква се към тях да се присъединят още.

През февруари за Германия са отлетели двама-трима души, които имат постоянни трудови договори. От групата, която работи във Франция за сега са заминали двама души. В началото на април към тях ще се включат още пет-шест човека. Последните ще заминат през юни. Младежите, които миналото лято са работили в Англия също си заминават. Където са били през миналата година там ще продължат и през тази, нашите хора са работливи, спечелили са доверието на работодателите си, затова не спират да ги търсят, казва кметът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *