Младите в Тихомир се стягат за гурбет, бързат да се ваксинират, работодателите са нетърпеливи

Всеки, който през миналата година е бил на работа в чужбина си подготвя документите и багажа за тръгване за там където е бил. Бързат да се ваксинират срещу КОВИД – 19.

Към двадесет души вече си поставиха първа доза. По-голям е интереса към ваксината Пфайзер/Бионтех, защото хората бързат, периодът за поставянето между първата и втората доза е по-къс, по бързо се изгражда имунитет, казва кметът на кирковското село Тихомир Росица Мизюрска.

Повечето ще тръгнат през април

Работодатели от Франция, Англия и Швеция търсят хората от Тихомир, които през миналата година са работили при тях. Получават писма и покани по електронната поща. През февруари за Швеция са заминали пет-шест човека. Предпочитат да пътуват до там със собствени коли, за да могат да си вземат от тук повече багаж и продукти. Очаква се към тях да се присъединят още.

През февруари за Германия са отлетели двама-трима души, които имат постоянни трудови договори. От групата, която работи във Франция за сега са заминали двама души. В началото на април към тях ще се включат още пет-шест човека. Последните ще заминат през юни. Младежите, които миналото лято са работили в Англия също си заминават. Където са били през миналата година там ще продължат и през тази, нашите хора са работливи, спечелили са доверието на работодателите си, затова не спират да ги търсят, казва кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap