Млад мъж обра пенсионер при които работил

26-годишен мъж е обрал 79-годишен пенсионер, отнемайки му сумата от 6000 евро. Виновният е осъден на 1 година и 8 месеца затвор, при първоначален строг режим. Това се е случило по обвинителен акт на Районна прокуратура – Крумовград, съобщиха от институцията.

Престъплението било извършено в периода 13 – 25 март тази година. Обвиняемият живял в крумовградско село, но често посещавал града, за да помага на възрастния човек срещу заплащане.

Носел дърва, почиствал избата от стари железа и ненужни вещи, като за свършените услуги получавал между 10 и 50 лв. Понякога пенсионерът му давал и храна, но не го допускал до всички стаи в къщата.

Младият мъж му споделял, че се нуждае от пари, за да си купи кола. По-късно разбрал, че пенсионерът държи горепосочената сума в един от шкафовете на жилището си. Така отнел събираните с години пари.

След това си тръгнал и повече не посетил дома на жертвата си. Хората в селото забелязали, че Х.И., който бил безработен, изведнъж започнал често да пазарува за големи суми.

Той купил строителни материали за ремонт на къщата си, наел работници, а също и се сгодил. Твърдял, че парите му изпратил негов близък, който живеел в Германия.

По-късно е бил подаден сигнал в полицията, като Х.И. е задържан. Той е осъждан и преди. Парите не са възстановени на пострадалия.

Мъжът се е признал за виновен. Присъдата на Районен съд – Крумовград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *