Моята червенокръстка история

Аз съм Теодора Димитрова от Крумовград и съм на осемнадесет години. Координатор съм на клуб ,,Добро сърце“ от една година, но се присъединих към него преди три години. Аз приемам доброволчеството като безвъзмездна дейност, чиято цел е да предоставя помощ в различни ситуации и да носи надежда, че доброто в света се среща много повече от лошото. Смятам, че е безкористна отдаденост към добродеятелност и подкрепа.

Като доброволец, аз не очаквам нищо в замяна, освен топлото чувство на удовлетворение, което се появява при мисълта, че дори и с малко е възможно да допринесеш към промяната на нечий живот.

Кампаниите на клуба на БМЧК в моя град ми бяха направили впечатление, тъй като често виждах как доброволци, носещи логото на БМЧК, продаваха храна и ръчно изработени продукти, набирайки средства за благотворителност. Забелязвала съм и раздаване на информационни брошури на жителите на града и много други дейности. В тези доброволци аз виждах добри намерения, креативни идеи и стремеж към по-добър живот. Мечтаех си някой ден аз също да получа възможността да влияя по добър начин. А преди няколко години моя приятелка стана координатор на клуба и ми предложи да се включа. Естествено, се съгласих, без да се замисля. Оттогава участвам в кампании и обучения, създавам нови приятелства и спомени. Благодарение на участието ми в дейностите на БМЧК открих и чувство за отговорност, който е само един от многото уроци, които успях да получа.

Вдъхновението за започване на инициативи и стремеж към креативност получавам от всички доброволци и клубове на най-голямата младежка организация. Всяка кампания ми дава стимул за създаване на нови идеи и ми напомня как всеки от нас е различен и може да измисли уникални подходи за работа. А подкрепата и съдействието на специалистите са знак на готовността им да ни помагат и по този начин се образува приятна и дружелюбна среда за изпълняване на задачи.

Благодарна съм, че съм част от екипа на БМЧК!

Честит юбилей на всички наши приятели и съмишленици!

Теодора Димитрова, координатор на клуб на

БМЧК „Добро сърце“ към СУ „Васил Левски“ – Крумовград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap