Мъж на 71 години и жена на 68 години от Ардинско са сред новозаразените с коронавирус (обновена)

37 нови случая на COVID-19 у нас. 313 са общо случаите у нас. Сред новозаразените са мъж на 71 г.и жена на 68 г. от Ардино. Те са от едно от големите села в общината, научи наш репортер. Мъжът е на 71 години, жената на 68.

Заразените в Ардинско са с двойно гражданство пристигнали от Турция на 12 март.

Идвали си в родния край всяко лято, но този път подранили, защото техен близък човек починал и искали да присъстват на погребението му. Решили да останат няколко дни, за да засадят картофи и да свършат друга работа в градината

На 22 март се появили симптомите за коронавирус. 71-годишният мъж и 68-годишната жена се чувствал отпаднали, оплаквали се от мускулни болки. Появата на висока температура, на моменти над 39 градуса, ги подтикнала да потърсят лекарска помощ.

Двамата са настанени в обособено отделение за пациенти с коронавирус в болницата в Ардино. Не са били транспортирани до Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”, защото нямали проблеми с дишането.

За София заразените са 200, 11 са само за денонощието. Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб.

След първия случай преди два дни в Кърджали, случаите на заразените в областта вече са три.

Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е на 3 години, съобщи още ген.-майор Мутафчийски. Той обяви, че у нас има още един случай на починал с коронавирус. Починалият е мъж, който е бил в тежко състояние и е бил настанен в „Пирогов“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *