Навършват се 15 години от трагедията в Кербала

Навършват се 15 години от трагедията в Кербала, при която загинаха наши военнослужещи. Припомняме, при атака с кола-бомба над българската военна база „Индия“ в иракския град Кербала на 27-и декември 2003 г. загинаха петима българиски военни – Георги Качорин, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров и Николай Саръев.

Десетки наши военни бяха ранени. Петимата миротворци бяха отличени с ордени посмъртно и произведени в по-високи звания. Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада и 68-а бригада „Специални сили“ ще отдадат почит в знак на признателност към техния подвиг.
Пред паметниците на загиналите ще бъдат поднесени венци и цветя.
Семействата и близките на загиналите в Кербала и на жертвите от следващи български батальони в Ирак се очаква да присъстват на поклонението. Общо 13 бойци загуби България при различни обстоятелства по време на мисията в Ирак.

От военното министерство подчертават, че саможертвата и подвигът им никога няма да бъдат забравени. От там изтъкват, че българските воини, загинали в мироопазващи операции са изпълнили достойно дълга си в служба на Отечеството и на своя народ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap