Над 5 хиляди шофьори са глобени в Турция за пушене на пътя само за ден

Президентът Ердоган се е заканил да разшири забраната срещу тютюневия дим в колите, така че тя да засегне не само шофьорите, но и пътниците

Над 5 хиляди водачи на моторни превозни средства са били глобени само за ден за нарушаване на действащата в Турция разпоредба за „превозни средства без цигарен дим“, съобщи електронното издание на турския в.“Биргюн“, позовавайки се на съобщение на Министерството на вътрешните работи. Затегнатият контрол срещу тютюнопушенето на пътя идва след изказано от турския президент Реджеп Тайип Ердоган недоволство във връзка с практиката.

„Биргюн“ отбелязва, че Ердоган се е заканил да разшири забраната срещу тютюневия дим в колите, така че тя да засегне не само шофьорите, както е сега, но и пътниците.

Общо 5063-ма водачи са били глобени вчера в рамките на акция на полицията и жандармерията срещу тютюнопушенето в трафика. В действията са взели участие 37 065-има служители и 169 специално обучени кучета, посочва БТА. Проверени са били над 150 хиляди автомобила. Налаганата глоба на нарушителите е 153 турски лири (около 25 евро).

Миналата седмица на заседание на изпълнителния комитет на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) турският президент се оплака от практиката за тютюнопушене в пътното движение, напомня турската редакция на агенция „Спутник“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *