Над 5000 души подкрепят отец Боян Саърев за кандидат-президент, срещу свещеника се водела „подривна дейност“

Над 5000 души вече подкрепят кандидатурата на отец Боян Саръев за президент, съобщиха пред 24rodopi.com поддръжници на свещеника от кърджалийския квартал „Гледка”.
Както първи 24rodopi.com писа, инициативен комитет настоява отец Саръев да се кандидатира за президент.
„Голямата подкрепа е една отправна база, от която, ако сме достатъчно ангажирани и настоятелни, можем да подготвим предизборната кампания на отец Саръев и сами, без да търсим съдействието на съществуващите политически партии”, твърдят от комитета.
Само с масовото участие на активисти от цялата страна можем да направим отец Саръев президент, а с това и да спасим България, категорични са хората, които са зад духовника.
„Оставете емоционалните излияния, жалбите възмущенията – те няма да ни помогнат. Единствено, ако завоюваме политическата власт ще можем едно по едно да променим ситуацията в България – да гарантираме националната независимост и териториална неприкосновеност, да спасим хората от немотията, да върнем ограбеното и накажем крадците, да ликвидираме престъпността и възродим икономиката, здравеопазването и културата, да преодолеем демографската катастрофа. Но няма смисъл десетки години да мечтаем за това, докато накрая разберем, че всичко е загубено и шансовете са пропуснати. Днес имаме един голям шанс и трябва да го използваме – всички които се чувстваме българи, които не желаем да сме обикновени празнодумци. Отделете два месеца от живота си, за да можете да кажете след време с гордост на децата и внуците си – аз участвах в кампанията по избирането на отец Боян Саръев за президент!”, твърдят от комитета „Отец Саръев – президент”. Те посочват, че вече се води „подривна дейност срещу кандидатурата на отец Саръев”.
Първо митрополит Николай Пловдивски обяви, че няма да допусне кандидатурата на отеца, вероятно някой му е подсказал, какво да говори, твърдят от комитета.
На следващо място се обяснявало, че отец Боян Саръев бил ченге, от Държавна сигурност и т.н., което го правело непригоден за кандидат президент.
„Каква е истината? Боян Саръев е учил в средното милиционерско училище в Стрелча Пазарджишко, завършил го е с пълно отличие, вследствие на което по съществуващия регламент е бил приет без изпит в Академията на МВР, полицейския профил. След завършването му е работил много кратко време като районен криминален инспектор в гр. Крумовград. В един момент, разбирайки, че неговото призвание не е в полицейската служба, а в духовното мисионерство, напуска МВР, завършва филиала на Духовната академия в Пловдив и започва работа като свещеник в гр. Кърджали, където е и досега. Заявяваме го най-отговорно, отец Б. Саръев никога не е бил свързан с Държавна сигурност, това си е обикновена седесарска клевета”, твърдят от комитета „Саръев – президент”.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *