Най-голямата плантация за канабис в историята разкрита в крумовградското село Качулка

Най-голямата плантация за канабис в историята на Областната дирекция на МВР е била разкрита в крумовградското село Качулка, съобщиха директорът на полицията старши комисар Венцислав Момчилов и окръжният прокурор Желязко Стефанов. В зеленчукова градина, стопанисвана от 66-годишният А.А., са открити 86 стръка с височина от 2,40 до 2,70 метра. Общото количество зелена листна маса е 950 килограма. В жилището на мъжа полицаите откриват и приблизително 12 килограма сухи съцветия от наркотичното растение. Акцията е била проведена на 8 септември.

66-годишният плантатор е бил откаран в Спешна помощ заради внезапно влошилото му се здравословно състояние. Заради високо кръвно лекарите не са позволили той да бъде задържан в ареста, обяви наблюдаващият прокурор Петя Чотрова. „Мъжът живее със съпругата си и 7-годишното им дете. А.А. е привлечен като обвиняем за притежание и отглеждане на наркотични вещества. Поради напредналата му възраст и влошено здраве, спрямо него е наложена гаранция в размер на 6000 лева, чийто размер може да бъде обжалван в срок от 7 дни”, посочи Чотрова.narko 2-799481

„Това е най-голямото количество задържан канабис в историята на Областната дирекция на МВР”, заяви старши комисар Венцислав Момчилов. По думите му, от задържаните близо тон растения ще се получат около 250 килограма суха листна маса, готова за разпространение.

„Спрямо 2014 година образуваните дела за притежание, отглеждане и разпространение на наркотици в региона са се увеличили три пъти. Само за първите 9 месеца на тази година са внесени 4 прокурорски акта в съда, като за цялата 2014 година те са били едва 2. Ръстът на делата се дължи на активността на органите на МВР в борбата срещу наркоразпространението”, посочи окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *