Най-добрите крумовградски гимназисти на обучение в Испания

Какво е новото през новата учебна година в ПГ по транспорт „Христо Смирненски“ в Крумовград, споделя директорът на гимназията Николай Георгиев

 

Какво ще бъде новото през новата учебна година в ПГ по транспорт „Хр.Смирненски“ в Крумовград? Този въпрос зададохме на директора на гимназията Николай Георгиев.

Продължаваме един от проектите, по който работим от доста години – Еразъм+, като  през тази учебна година учениците от 11 и 12 клас ще отидат в град Валенсия , кралство Испания, сподели той. В продължение на 2 седмици там те ще се обучават във фирми и сервизи, където ще могат да практикуват това, което са научили по специалностите. За Испания ще заминат най-добрите ученици.

Друга новост, която очакват в професионалната гимназия, е, че първият гимназиален етап по новата учебна програма  вече включва учениците от 8 до 10 клас. През следващата учебна година те ще могат да бъдат приети чрез допълнителен план в специалностите, които предлага училището. А те са „Монтьор на автотранспортна техника“  и “Сътрудник в малък и среден бизнес“.

Искаме да обърнем внимание и на родителските срещи, защото много малко родители присъстват на тях, загрижен е г-н Николай Георгиев.

В близко бъдеще очакваме да осъществим още един проект по утвърждаване на информационни и комуникационни технологии, чрез който ще се изгради  интернет връзка в цялото училище, каза още той. Това ще бъде направено от фирма, с която е сключен договор.  Освен това фирмата ще обучава учителите и за въвеждането на  електронния дневник през следващата учебна година. Чрез и-мейл адрес  родителите ще имат възможност да следят и научават всичко за успеха и поведението на своите деца.

Ще закупим таблети, чрез които класните ръководители ще нанасят оценките и отсъствията.

Предвиждаме също оборудване с лаптопи, мултимедии и принтери.

 

Юзлем ХАСАН, XII клас

Теодора ЦВЕТКОВА, XII клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap