Най-много за исляма знаят децата в село Вратница, втори е отборът от Коран курса в Черна скала

Победителите получиха от Районно мюфтийство таблети и корани с електронни четци

Регионално състезание по основни познания за исляма се проведе в Момчилград. Домакин на проявата бе средното духовно училище в града, а в надпреварата се включиха 13 курса по изучаване на Коран.
Районното мюфтийство в Кърджали организира всяка година състезанието между летните коран курсове, като бе отчетено, че всяка година нараства броят на децата, които се включват в надпреварата.
Състезанието премина в два кръга: първи кръг – в който отборите отговаряха на въпросите в областта на акида, фъкъх, ахляк, сийер; втори кръг – в който участниците трябваше да четат късите сури от Корана и изразително четене.
С нелеката задача да отсее най-добрият отбор, се зае журито в състав: председател – Ерхан Реджеб наместник районен мюфтия на Кърджали и членове: Сезер Садулов – отговорник „Иршад“ към районно мюфтийство Кърджали и Ахмед Хасан, възпитател в СОДУ Момчилград.
Първенците на състезанието бяха отборът на коран курса от с. Вратница, на второ място се класира отборът от коран курса в. с. Черна Скала и на трето място отборът на коран курс гр. Крумовград.

В края на състезанието районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед награди отборите с таблети, корани с електронни четци, електронни седжадета за научаване на намаза и др. Програмата приключи с дуа и обяд за всички присъстващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link