Намерените мъртви баща и син били заклани от домакина си след запой

640_45558
Старши комисар Ангел Цанков

Убиецът Живко изхвърлил телата на Цанко и Кольо край Покрован, бе арестуван в Гърция

Труповете на издирваните баща и син дървосекачи от ивайловградското село Брусино са открити в землището на село Покрован. Заподозреният за убийството им 53-годишен Живко Й. е арестуван в Гърция, признал е за деянието и предстои да бъде екстрадиран у нас. Това съобщи шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков.Както вече писахме, близо седмица над 100 човека от региона и Кърджали издирваха в Източните Родопи 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му син Цанко Ганков. Двамата живеели на квартира у убиеца си, който отглеждал животни.
Миналата седмица Живко поканил жертвите си на почерпка. След запой тримата се скарали и домакинът заклал Кольо и Цанко.
Ден след инцидента близките на двамата мъже сигнализирали в полицията за изчезването им. Както вече първи писахме, в търсенето се включиха  над 100 души, сред които полицаи от 2 областни дирекции на МВР, военни и доброволци.
В хода на оперативно-издирвателните действия станало известно и че домакинът също не бил в дома си, липсвал и лекият му автомобил Нисан. Полицаите са провели беседи с местните жители и кметските наместници за придобиване на информация за липсващите мъже. Със следово куче и доброволци са претърсили изоставени постройки в село Брусино и прилежащите местности. В гора край Покрован разследващите открили телата на жертвите. „На километри от тях те намерили и оръжието на престъплението. От с.Брусино, където извършителят има имот, са иззети дактилоскопични следи и други вещи, свързани с престъплението. Открити са и изхвърлени части от колата, които са били в досег с телата на жертвите“, коментира старши комисар Цанков. За фермера е издадена европейска заповед за арест. С помощта на гръцките полицаи той е задържан. Там са отишли и наши криминалисти, пред които Живко признал за деянието си. По случая в РУ Ивайловград е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково. Работата по случая продължава./

Хасковска Марица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap