Националисти блокираха границата с Турция срещу изборния туризъм

Движението от Турция за България на ГКПП-Капитан Андреево е напълно блокирано, предава кореспондентката на БНР.

Протестиращи са блокирали трафика около 10.20 часа. Те са категорични, че се противопоставят на изборния туризъм. Заканват се да останат на границата до изборите на 26 март. Протестиращите са наредили автомобилни гуми и синджири, за да попречат на преминаването.

Първоначално протестът е обявен като мирен, но впоследствие събралите се решили да спрат движението.

Присъстващите споделят, че имат информация от южната ни съседка ще пристигнат 1000 автобуси със сънародници, които имат право да гласуват в България.

Полицейското присъствие на пункта е засилено. До сблъсъци не се стигна.

През изминалото денонощие няма извънреден брой преминали автобуси през границата.

В посока от България към Турция движението се осъществява нормално. Тази сутрин колоната от тирове на пункта е дълга 10 километра.

Блокада срещу изборния туризъм има и на границата с Турция при Малко Търново. Протестиращите са издигнали плакати „Браним България, браним Европа“. Те са блокирали пункта и в двете посоки десетина минути преди 11.00 часа.

Блокадата е била планирана за 10.00 часа, но заради полицейски проверки по пътя началото се е забавило. Недоволните граждани твърдят, че нарочно са спирани, за да се забави блокадата. На някои от тях са съставени предупредителни протоколи.

От Бургас на пункта при Малко Търново са пристигнали 3 автобуса и десетки автомобили.

 

640_67579
640_67582

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *