На 20 юни решават колко „легнали полицаи“ да има на булевард „Беломорски“ и как да се обезопасят кръстовищата по пътя към Маказа (снимки)

Общественият съвет за пътна безопасност, свикан от областния управител  Илия Илиев, заради зачестилите случаи на тежки ПТП в града и рисковете, които крие летният сезон, ще заседава отново утре в оперативен порядък, за да набележи конкретни мерки с финансова обосновка и срокове за изпълнение, които да гарантират сигурност на пътя. Това съобщиха от Областна администрация.
Институциите, които отговарят за поддръжката на републиканската и общинската пътна мрежа ще излязат със становище кога по най-невралгичното трасе – бул. „Беломорски” от ГПЧЕ „Христо Ботев” до завод „Орфей”, който е част международния транспортен коридор № 9 към Гърция, могат да бъдат монтирани повдигнати пешеходни пътеки с видима маркировка и насочено осветление в тъмната част от денонощието, как да се обезопасят кръстовищата край големите училища и какви са възможностите за изграждане на допълнителни зони за паркиране в централната градска част.
На първото заседание на 13 юни от КАТ Пътна полиция предложиха пакет от мерки за обезопасяване на пътната инфраструктура и контрол на движението, които бяха одобрени от

всички присъстващи. На утрешния форум, който ще се проведе от 10 часа, в зала 301 на областната администрация ще бъдат изведени онези от тях, които могат да бъдат изпълнени в спешен порядък, за да бъдат защитени живота и здравето на гражданите.

Ще присъстват народният представител Цвета Караянчева, представители на общината, МВР, КАТ, прокуратурата, Областно пътно управление и др.
Както вече 24rodopi.com писа, в средата на месец май стартира подписка с искане за поставяне на повдигнати пешеходни пътеки от Езиковата гимназия в Кърджали до завод „Орфей”. Тя бе

инициирана от близки и приятели на убития на пътя 37-годишен мъж във „Веселчане” и бе подкрепена от близо 700 кърджалийци. Те поставиха ултиматум: Или вземете мерки, или ще блокиране пътя за Маказа!

Припомняме, че трагедията се разигра около 23 часа на 3 май на кръстовището на ул. „Първи май” в квартала. Лек автомобил „БМВ” блъсна и уби 37-годишния мъж, който пресичал пешеходната пътека.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис събра ръководствата на институциите в града. В същия формат имаше заседание и при областния управител Илия Илиев.
24rodopi.com
На снимките:
Цветя биват подменяни почти ежедневно от роднини и приятели на мястото където загина 37-годишният кърджалиец Димитър Иванов. Вазата е поставена на „островчето” между пешеходната пътека на кръстовището във „Веселчане”;
„Зебра”-та на кръстовището на „Беломорски” и улица „Стадионска” – друга критична точка;
Подписката

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *