Недоволство в Кран! Родители: Ремонтът „Токачка” е планиран до Врана поляна, няма да пуснем децата си на училище в понеделник!

„Как една радостна новина се превръща в разочарование, унижение и гняв. Говорим за „радостната“ новина, че дългоочакваният ремонт на отсечката Токачка-Маказа от Републиканската пътна мрежа започна – ДА АМА НЕ! Ремонт ще има, но не и на целия участък, а само до спирката за мах.Врана поляна, кметство с.Кран или по-точно-само на 3 километра от 17-километровия участък и най-сложното за разбиране е, че точно там е границата между двете общини”, това посочва в писмо жителят на село Кран Мустафа Юсеин.

„Маркировката за ремонта е поставена до там, същото беше потвърдено и от хората, които работят във фирмата, която извършва ремонта по участъка. Как така са сметнали, че тия 237 000 лв. стигат точно до тая граница-ни по-навътре, ни по-навън! Не знам  дали е направено нарочно, но от това може да се тълкуват много неща, като че ли някои хора искат умишлено да дигат напрежение между местното население на двете съседни общини. На стачката още през септември с областния управител бяхме се разбрали, че ремонт ще има за целия участък, но сега виждаме друго. Родителите от с.Кран, общ.Кирково, в знак на протест от понеделник няма да пускаме децата си на училище. Очакваме да ни подкрепят и от селата Тихомир, Малкоч, Кукуряк и Стрижба откъдето има над 40 деца, които пътуват до с.Подкова.

Никой не може да ни затвори очите с една шепа ремонт, исканията ни от 17.09.2018г.бяха точни и ясни – ремонт на целия участък. Нека да заповядат   министрите на регионалното развитие и образованието лично да посетят района, нека сами да се уверят за положението на  пътя, по който то всеки ден минават децата ни”, ке посочва още в писмото на Мустафа Юсеин.

Припомняме, че ремонтът на пътя между селата Токачка и Пашинци, чието състояние накара жители на 8 села в общините Крумовград и Кирково да протестират нееднократно, стартира в сряда.

Спешните ремонтни дейности започнаха след многократни разговори и преписки от страна на Община Крумовград с Министерството на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура”.

100 000 лева са отпуснати с решение на Общинския съвет в Крумовград в полза на АПИ за подобряване на технико-експлоатационното състояние на пътя.

Общата сума за изпълнение на дейностите е 237 хиляди лева, като 137 хиляди са  осигурени от Пътната агенция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *