Нова жалба: ДОСТ агитира на турски език за Цецка Цачева

„На централни места в гр. Крумовград са разлепени агитационни материали на турски език на ПП ДОСТ в подкрепа на един от кандидатите за президент, а именно Цецка Цачева“, алармира пред 24rodopi.com Милко Багдасаров, представител на Инициативния комитет за издигане на Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката в изборите на 6 ноември 2016 г.
Комитетът е внесъл жалба за скандала в Районната избирателна комисия.
В нея се казва:

„Във връзка с чл.72, ал.1, т.2 от Изборния кодекс обжалваме пред Вас неправомерни, незаконосъобразни и нецелесъобразни действия, които се изразяват в следното:
Тези действия са в нарушение на чл. 182 ал.4 от Изборния кодекс, а именно, че не се допуска агитация 24 часа преди изборния ден, както и на самия изборен ден, както и правилото на чл.181 ал. 2 от Изборния кодекс, което правило гласи, че предизборната кампания се води задължително на български език, съответно ако ще се разлепят агитационни материали то те задължително следва да са на български език.
Моля да извършите проверка на място, да установите и отстраните нарушението преди началото на изборния ден/13.11.2016г./., както и да отмените незаконосъобразните действия и да наложите спазването на императивните норми на закона“.

24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap