Новото кръстовище на кв. Запад – Продължението

Получихме още едно писмо от гневен жител на кв. Запад, недоволен от промените направени на кръстовището водещо към квартала.

Ето какво пише той:

“ПРОЕКТЪТ” за новото кръстовище, е НЕОБМИСЛЕН и е правен от човек които няма никаква представа от трафика ОТ и ЗА квартала. При така направено кръстовище скоро ще се появят следните проблеми, за които НИКОИ не е помислил а е помислено само как да се спести малко АСФАЛТ.

1. ПРОБЛЕМ – при така направено кръстовище, при ниски температури и замръзване на настилката има сериозни предпоставки за РЕАЛНИ катастрофи, както от идващите автомобили от главния път към квартала, така и от автомобилите спускащи се от квартала. Много често сме били свидетели, как дори при широкото кръстовище което имахме, при заледена настилка, коли които завиват към квартала поднасят и отиват до бордюра и то когато кръстовището беше поне 2 ПЪТИ ПО ШИРОКО. При сегашното положение, при заледен асфалт опциите за кола опитваща се да завие към квартала са две. Или да се забие в високия бордюр, с опция да се преобърне. Или да се забие в друга кола слизаща от квартала и изчакваща на кръстовището. Също така, имайте в предвид, че отбивката за квартала става от ГЛАВЕН ПЪТ с натоварено движение.

2. ПРОБЛЕМ – При старото кръстовище водата след порой се стичаше по улицата към реката, понеже кръстовището в стария му вид, беше почти срещуположно на улицата към реката. При новото кръстовище, при порой водата ще се отклони и вместо към реката ще се оттече на главния път пред близката бензиностанция.

Над 90% от жителите на квартала НЕ СА СЪГЛАСНИ с така уреденото и “ПРОЕКТИРАНО” кръстовище направено по този начин с НЕЯСНА ЦЕЛ.

Няма да оставим нещата така, защото утре потрошени ще са НАШИТЕ КОЛИ и ще са застрашени НАШИТЕ ЖИВОТИ.

Засега се обръщаме към регионалните медии, но ако не се вземе въпроса под внимание, ще се обърнем и към националните медии за да видят какви безобразия се вършат тук!

Моля изразете и вашето мнения като коментар под-статията!

 

2 thoughts on “Новото кръстовище на кв. Запад – Продължението

 • 25 февруари 2019 at 17:20
  Permalink

  Navsqkade razshirqvat krastovishtata za olekotqvane na trafika samo tuka gurbetchiiskite proekti i tqhnoto gurbetchiisko izpulnenie vodi do stesnqvane na putishta koito se vodqt kliuchovi. Sasipahte q taq glavna

  Reply
 • 1 март 2019 at 20:20
  Permalink

  Не само това кръстовище е безумно стеснено , а във целия град всички кръстовища по главния
  път правят така,че един голям тир трудно ще вземе ляв завой , към малка улица без да навлезе в насрещното.Преди дясно завиващия ,лесно се изнасяше по главната ,а сега го вкарват в центъра на кръстовището. Предишните инженери са давали простор с идеята , да се избегнат ПТП, а сега с това безмислено ,ненужно коригиране на кръстовищата ще доведе до тяхното могократно увеличение. Вярно е ,че утре те ще си идат , а ние ще страдаме. Да не допуснем това .Когато дойде лошото – ще е късно.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap