Няколко села в Ивайловградско са без ток заради пороя, има и подкопан път, спасени са двама бедстващи в дере

Заради силния вятър и валежите през изминалата нощ, без ток са останали ивайловградските села Железино, Пелевун, Кондово, Железаре и Пастрок. Екипите на електроразпределителното дружество работят по възстановяване на захранването, съобщават от Областна администрация Хасково.
По пътя за село Меден бук, Ивайловградско, на един от острите завои пътят е подкопан. Още снощи е изпратена техника, която да обезопаси и сигнализира опасния участък. Кметът на Ивайловград Диана Овчарова свика през нощта кризисния щаб, за да работи по този проблем и да се предотвратят евентуални инциденти. Хората от селото са предупредени. Мястото е обезопасено и сигнализирано, но преминаващите от там трябва да са внимателни.
Има и един аварийно-спасителен случай от тази нощ от община Ивайловград. В района на село Ленско двама души са били евакуирани от дълбоко дере. Заради силния дъжд водата е започнала бързо да се покачва, те не са могли сами да се изтеглят от мястото, затова са сигнализирали на 112 и аварийно-спасителен екип ги е спасил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *