Община Крумовград достави компютри и таблети за деца, настанени в Центрове от семеен тип

Община Крумовград достави за Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1 /ЦНСТДБУ 1/ и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 2 / ЦНСТДБУ 2/ в Крумовград четири компютърни конфигурации с лицензиран софтуер, четири преносими компютъра с лицензиран софтуер и 8 таблета.

С това са осигурени равни възможности за участие в иновативно дистанционно обучение на 17 деца и младежи, настанени в Центровете. Закупените дегитални устройства чрез използване на интернет са предпоставка за по-активно социално включване и подобряване на социалната и жизнената среда на децата и младежите, настанени в в ЦНСТДБУ 1 и ЦНСТДБУ 2.

За закупуване на дигиталните устройства община Крумовград кандидатства за финансиране и бе одобрена от Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *