Община Крумовград обявява конкурс за ученици по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

С оглед на създалото се извънредно положение в страната, причинено от пандемията на коронавируса и забраната за организиране на масови мероприятия, тази година община Крумовград няма да можем да отбележим светлия празник на буквите и културата по традиционния начин – с празнично шествие и емоционална програма, но от администрацията на общината отправят предизвикателство към талантливи деца да участват в конкурс, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и с творбите им да се усети духа на празника!

Конкурсът е за ученици от I до XII  клас от територията на община Крумовград, а темите са „Моето училище“ и „За учителя с любов“.
В конкурса ще участват ученици с рисунки, разказ или стихотворение лично творчество и презентация.
  • I-IV клас – рисунка;
  • V-VII клас – разказ или стихотворение лично творчество;
  • VIII-XII клас – презентация

Участниците в конкурса ще получават грамота за участие, а компетентно жури ще присъди първа, втора и трета награда във всяка възрастова  група, съответно 100, 80 и 50 лв., за групови презентации от 150 до 200лв.

В зависимост от обстановката в страната и след преценка, ще бъде организирано награждаване на участниците в конкурса.

Рисунките се представят  в деловодството на общината,  а творбите и презентациите  на имейл адреса на общината: minkrum@abv.bg в срок до  20 май включително.   При необходимост от информация  се обръщайте към  Тодорка Милева гл.спец. „Култура“ в  ОбА – Крумовград, телефон 0885714110.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *