Общинските съветници от ПП ГЕРБ: Няма да подкрепим драстичното увеличение на такса смет в Крумовград

Планираното поскъпване с 66,7 % ще натовари прекомерно гражданите на общината и особено пенсионерите и социално уязвимите домакинства

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Крумовград няма да подкрепят предложеното от местната власт драстично увеличение на такса смет. Според Асен Тюрдиев, член на комисията по бюджет и финанси, планираното поскъпване е в рамките на 66,7 процента, което ще натовари прекомерно гражданите на Крумовград и особено пенсионерите и социално уязвимите домакинства.

Подобна позиция са изразили и присъстващите на проведеното днес обществено обсъждане. „Настояваме повишаването на такса смет да става плавно, а не скокообразно и общината да завиши контрола върху сметосъбирането, коментира Тюрдиев. В момента качеството на услугата не отговаря на исканото увеличение, а районът изобилства с нерегламентирани сметища. При това положение е недопустимо да се стоварва такова тежко финансово бреме на гърба на гражданите с тенденция към изравняване с такса смет за фирмите“, категоричен е общинският съветник от ПП ГЕРБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *