Огнен уикенд: Две сгради останаха без покриви, горя закусвалня и 10 дка треви край Перперикон

Къща се е запалила в село Вождово в събота около 3,30 часа, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Петима огнеборци от службата в Кърджали загасили огъня, който унищожил 70 кв. м покривна конструкция, врати, прозорци, мебели, техника. Вероятната причина за произшествието е късо съединение.
В петък в 15,20 часа е подаден сигнал за горяща селскостопанска постройка в Крумовград. Огънят унищожил 50 кв. м покривна конструкция, 10 бали фураж, греди. Пожарникарите от службата в Крумовград загасили пламъците, преди огънят да се прехвърли върху близки сгради.
Около 5,30 часа в понеделник възникнал пожар в закусвалня в Джебел. Екип на местната пожарна служба загасил огъня, който унищожил аспиратор.
Девет огнеборци от Крумовград са загасили пожар в борова гора в землището на село Бараци. Изгорели около 5 декара горска постеля и 3 куб.метра дървен материал. Човешка небрежност е причина за произшествието. 10 декара сухи треви са изгорели в района на туристическия комплекс Перперикон в неделя. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил огъня. Седем огнеборци са загасили горящи сухи треви в Кърджали,  в селата Чакалци и Бял извор.
Екип на службата в Подкова изтеглил закъсал товарен автомобил в реката в село Еровете.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *