Опашка от 25 км на "Капитан Андреево" откъм Турция

Опашка от 25 км на “Капитан Андреево” откъм Турция

Затруднено преминаване през “Каптина Андреево” и “Лесово”

Затруднено е преминаването на граничните пунктове “Капитан Андреево” – “Капъкуле” и “Лесово” – “Хамзабейли” в посока към България, предупреди Министерството на външните работи.

Гранична полиция предупреди, че до 8 септември се очаква особено интензивен трафик през контролно-пропусквателните ни пунктове с Турция и Сърбия. Засилено е и движението през “Дунав мост ІІ” между Видин и Калафат
Затруднено е преминаването на граничните пунктове “Капитан Андреево” – “Капъкуле” и “Лесово” – “Хамзабейли” в посока към България, предупреди Министерството на външните работи.

По информация на българското консулство в Одрин на ГКПП “Хамзабейли” опашката от леки коли е около 6 км на турска територия.

На ГКПП “Капъкуле” в специален паркинг изчакват за преминаване през турско-българската граница около 1400 леки автомобила. Опашката от тирове пък е около 25 км.

През почивните дни се очаква още по-интензивен трафик, като е възможно пътуващите към България да чакат 5 – 6 часа за преминаване на границата.

При нужда българските граждани могат да се свържат с генералното ни консулство в Одрин на телефон: 0090 284 214 0617. Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 629 8164.


Трафикът през Дунав мост ІІ е нараснал двойно

На 100% е увеличен и трафикът на “Дунав мост ІІ” между Видин и Калафат през почивните дни, отчетоха от Главна дирекция “Гранична полиция”.

Опашката на българска територия достига около 6 км. Причината за засиления трафик са прибиращите се от Турция за Западна Европа граждани.

Миналата събота и неделя на “Дунав мост ІІ” са обработени по около 2100 пътни транспортни средства. През същите дни на миналата година броят на обработените автомобили е бил по 1000, коментира главен комисар Светлан Кичиков, който в началото на седмицата провери как се справят контролните органи.

Монтирането на т.нар. радиоактивни рамки от румънските гранични власти е наложило поетапно затваряне на трасетата за проверка и това е оказало влияние върху трафика на автомобилите и е довело до образуването на километричните опашки на българска територия, посочи още Кичиков.

Неговите очаквания са до седмица трафикът през ГКПП “Дунав мост ІІ” да се нормализира.

Засилен трафик до 8 септември

Главна дирекция “Гранична полиция” предупреди, че се очаква особено интензивен трафик през контролно-пропускателни пунктове с Турция и Сърбия до 8 септември.

Предприети са необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване в максимална степен на нормалната пропускателна способност на граничните пунктове и постигане на бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик, се казва в съобщението на “Гранична полиция”.

От там предупреждават пътуващите да предвидят достатъчно време за път, както и да проверят валидността на документите си и на придружаващите ги деца.

От “Гранична полиция” препоръчват като алтернативни маршрути за премиване да се използват граничните пунктове “Малко Търново” на границата с Турция и “Връшка чука” и “Стрезимировци” със Сърбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap