Опитът на „Дънди“ в Крумовград бе представен в семинар на посолството на Канада в България

Ирена Цакова, директор “Разрешителни и правни режими”,акцентира на дейността на Сдружението за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общината

Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни режими“ в „Дънди Прешъс Металс“, участва с презентация в семинар, организиран в София от посолството на Канада и Българската минно-геоложка камара.

Социалната отговорност в минния бранш бе темата на семинара, организиран в София от посолството на Канада и Българската минно-геоложка  камара. Участваха посланик Кевин Хамилтън, представители от Министерството на енергетиката, Българската минно-геоложка камара, кметове на общини, на чиято територия се провеждат минни дейности, НПО и биднес организации. Това даде на дискусията разнообразие на гледни точки и дълбочина.
Темата за отговорността на бизнеса към общностите и околната среда беше представена чрез опита на „Дънди Прешъс Металс“ в България. Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни режими“, разказа за ролята на отговорния минния бизнес за устойчиво бъдеще чрез ценностите на компанията, които са здраве, безопасност, достойнство и уважение, постоянно усъвършенстване, екологична отговорност, прозрачност и инвестиции в обществото.
Цакова обобщи моденизирането на дейностите по добив и преработка в рудник „Челопеч“ и реализирането на първия новооткрит рудник – „Ада тепе“. Грижата за устойчиво развитие на регионите беше акцент в представянето на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link